Bulgarije

In Bulgarije is het verplicht om wegenbelasting te betalen in de vorm van een vignet. Daarnaast wordt er nog tol geheven bij enkele grensovergangen en dient u enkele veiligheidsproducten in uw auto te hebben. Bekijk hieronder welke producten verplicht zijn in Bulgarije.


TOLVIGNET BULGARIJE

Voor het betreden van het wegennet van Bulgarije is een vignet verplicht. Deze vignetplicht geldt voor voertuigen met minmaal 4 wielen en een gewicht van maximaal 3500 kg. Voor motoren is geen vignet nodig. De vignetten zijn beschikbaar voor 7 dagen, 1 maand, 3 maanden of een jaar en zijn via onze tolvignetten website beschikbaar.

Wegenkaart Bulgarije

GEVARENDRIEHOEK

Een belangrijke auto accessoire is de gevarendriehoek. In elk Europees land is het verplicht om een gevarendriehoek mee te nemen in de auto. Bij pech of een ongeval binnen de bebouwde kom is het verplicht de gevarendriehoek, minstens 30 meter, achter uw auto te plaatsen. Als u langs de snelweg staat is het in veel gevallen te gevaarlijk om een gevarendriehoek te plaatsen. Zet in dit geval uw alarmlichten aan en ga zo snel mogelijk achter de vangrail staan om op hulp te wachten. Het plaatsen van een gevarendriehoek is niet verplicht als dit gevaar oplevert voor de veiligheid van u en uw medepassagiers.

VERBANDDOOS

Met een verbanddoos in uw auto bent u altijd voorbereid om EHBO te verlenen. Voor veel Europese landen is het dan ook verplicht om een verbanddoos mee te hebben. In de volgende landen is dit verplicht: Bulgarije, Hongarije, België, Duitsland, Kroatië, Luxemburg, Oekraïne, Oostenrijk, Roemenië, Slovenië, Slowakije en Tsjechië.

VEILIGHEIDSHESJE

In heel Europa, m.u.v. Zwitserland, is het verplicht om een veiligheidshesje in de auto mee te hebben. De bestuurder is verplicht een veiligheidshesje te dragen bij pech of een ongeval, binnen en buiten de bebouwde kom. Wij adviseren voor alle inzittende een veiligheidshesje mee te nemen op reis.

BRANDBLUSSER

Ook is het verplicht om een brandblusser mee te nemen in uw auto. Zorg ervoor dat de brandblusser goed gemonteerd wordt, de meeste brandblussers worden met een beugel geleverd.

MEERDERE LANDEN DOORKRUISEN?

Gaat u Europa doorkruisen met de auto? Houdt er dan rekening mee dat er meerdere landen met een vignetplicht zijn. Ook zijn in veel landen producten als veiligheidsvesten en een gevarendriehoek verplicht. Via onze website kunt u gemakkelijk zien wat u allemaal nodig heeft voor uw reis.