Digitaal vignet Bulgarije

De afgelopen jaren is Bulgarije een belangrijke vakantiebestemming geworden. Tevens wordt het land vaak bezocht op doorreis naar Turkije of Griekenland. Bulgarije is een veelzijdig land met mooie badplaatsen en afwisselende natuur. Gaat u met de auto op vakantie naar Bulgarije? Om u goed voor te bereiden op uw autovakantie naar Bulgarije, vindt u hier alle informatie die u nodig heeft over een digitaal vignet Bulgarije en de benodigde reisproducten.

Vignet Bulgarije kopen

U kunt gemakkelijk en veilig online een vignet voor Bulgarije kopen. U kunt uw betaling voldoen met iDeal of MisterCash.

Levertijd

Sinds 2019 is het voor Bulgarije mogelijk een digitaal vignet aan te schaffen. Dit digitale vignet is een vorm van wegenbelasting in Bulgarije. Het digitale vignet wordt gekoppeld aan het door u opgegeven kenteken, waardoor het plakvignet achter uw voorruit verleden tijd is. Uw aanvraag voor een Bulgarije vignet wordt binnen één werkdag door ons verwerkt. De orderbevestiging ontvangt u in uw inbox. Zodra u deze van ons heeft ontvangen, staat uw kenteken geregistreerd in de database van Bulgarije. Ook kunt u dan gebruik maken van de wegen in het land. Verplichte reisproducten zoals een gevarendriehoek, veiligheidshesje en verbanddoos worden binnen 1 tot 3 werkdagen per post geleverd. Voor de verzending hiervan zijn wij afhankelijk van DHL en Post NL.

 

Let op! In het weekend is ons kantoor gesloten en worden er geen producten per post verstuurd. Bestellingen die worden geplaatst op vrijdag na 16:00 uur, worden de eerstvolgende werkdag verwerkt. Ditzelfde geldt voor producten die worden besteld op feestdagen.

 

Wat is een vignet?

Wanneer u in het bezit bent van een elektronisch vignet voor Bulgarije, kunt u aantonen dat u wegenbelasting heeft betaald. Wanneer u niet in het bezit bent van een vignet en gebruik maakt van de wegen in Bulgarije, riskeert u een boete. De hoogte van de boete ligt tussen de 300 BGN (+/- €150) en de 3000 BGN (+/- €1500), afhankelijk van het type voertuig.

Digitaal vignet Bulgarije

Het is via onze website niet mogelijk een zelfklevend vignet voor Bulgarije te kopen. Sinds 2019 werkt Bulgarije met een e-vignet. Deze kunt u eenvoudig en snel via onze website bestellen.

Het kopen van een digitaal vignet voor Bulgarije biedt veel voordelen:

 • U hoeft geen sticker meer achter uw voorruit te plakken. Hierdoor hoeft u niet meer te plakken en te krabben;
 • Bij ruitschade hoeft u niet direct een nieuw vignet te kopen. Koopt u bijvoorbeeld een 3 maanden vignet voor Bulgarije en in de tussentijd wordt uw ruit vervangen, dan hoeft u geen nieuwe digitaal vignet te kopen;
 • U hoeft niet meer te wachten op levering per post. Binnen 1 werkdag ontvangt u de bevestiging van uw aanvraag per e-mail.

Heb ik een vignet voor Bulgarije nodig?

Op de meeste nationale wegen in Bulgarije geldt een vignetplicht voor gemotoriseerde voertuigen onder de 3,5 ton. Dit geldt uitsluitend voor voertuigen met minstens 4 wielen die zijn bedoeld voor het vervoeren van mensen of goederen. Motoren hoeven daarmee geen vignet aan te schaffen voor Bulgarije.

Voertuigcombinaties die meer dan 3500 kg wegen, dienen een apart vignet aan te schaffen voor de aanhanger of trailer. Voertuigen zonder aanhanger of trailer die de 3500 kg overschrijden, kunnen een prepaid routepas kopen of een elektronisch kastje laten installeren in de bus of vrachtwagen.

Geldigheid vignet

De vignetten voor Bulgarije zijn verkrijgbaar voor verschillende periodes. U kunt een vignet kopen voor 7 dagen, 1 maand, 3 maanden of een jaar.

Bij het aanvragen van een digitaal vignet Bulgarije, dient u de begin- en einddatum van uw reis uit te kiezen. Onze website berekend automatisch welk vignet of welke vignetten (voor een langere reisperiode) u nodig heeft.

E-vignet Bulgarije bestellen

Voor het bestellen van uw reisproducten voor Bulgarije, kunt u het volgende stappenplan volgen:

 

 

 1. Vul op de startpagina de bestemming in waarvan u vertrekt en wat uw eindbestemming is;
 2. Pas uw reisroute wanneer nodig aan door op de route te klikken en deze te verslepen;
 3. Klik vervolgens aan de linkerkant op ‘bekijk en bestel deze producten’ of rechtsboven op ‘continue’;
 4. Kies met welk type voertuig u reist en wat de start- en einddatum van uw reis is. Wij geven automatisch weer welk type vignet u nodig heeft, 7 dagen, een maand, 3 maanden of voor een jaar;
 5. Verwijder eventueel overbodige producten door middel van het ‘prullenbakje’ achter het desbetreffende product. Alle verplichte veiligheidsproducten voor uw autoreis worden automatisch weergegeven;
 6. Vul alle benodigde gegevens in op het bestelformulier;
 7. Rond uw bestelling af door middel van betaling met iDeal of Mister Cash.

 

Het is ook mogelijk om een vignet bij de grens met Bulgarije te kopen. Dit kan bij de servicebalie van de kantoren van de Road Infrastructure Agency. Houdt er rekening mee dat u ter plaatse niet de enige bestuurder zal zijn die nog een vignet moet kopen.

Tolwegen

Het vignet heeft u nodig voor gebruik van de nationale wegen in Bulgarije. Er zijn daarnaast een aantal verkeersknooppunten en grensovergangen waar u apart tol moet betalen, deze zijn als volgt:

Bruggen

 

 

 • Roemenië: Tussen Vidin en Calafat
 • Roemenië: Tussen Ruse naar Giurgiu

Veerpont

 

 • Roemenië: Tussen Oreahovo en Bechet
 • Roemenië: Tussen Nicopol en Turnu Măgurele
 • Roemenië: Tussen Svishtov en Zimnicea
 • Roemenië: Tussen Silistra en Calarasi

 

De hoogte van de toltarieven varieert van enkele euro’s tot enkele tientallen euro’s, afhankelijk van het type voertuig.

Verplichte reisproducten Bulgarije

Voor Bulgarije is het elektronische vignet verplicht. Daarnaast dient u nog enkele aanvullende veiligheidsproducten in uw auto te hebben. Verplichte producten zijn een verbanddoos, veiligheidshesje, gevarendriehoek en brandblusser. Bovenstaande geldt uitsluitend voor voertuigen met meer dan 4 wielen. Motoren hoeven niet uitgerust te zijn met een gevarendriehoek en brandblusser.

Reizen via meerdere landen?

Bent u op doorreis naar Bulgarije en doorkruist u meerdere landen met uw auto? Controleer dan voor vertrek welke producten verplicht zijn in de landen waar u doorheen reist. Reist u bijvoorbeeld via Hongarije en Roemenië naar Bulgarije, dan dient u tevens een digitaal vignet voor Hongarije en Roemenië aan te schaffen. Ook dient u over een milieusticker voor Duitsland te beschikken, wanneer u van de snelwegen afwijkt en door de grote steden reist. Ook kan het per land verschillen welke veiligheidsproducten verplicht zijn. Bij het opgeven van uw route op onze website, krijgt u gemakkelijk inzicht in de verplichtingen per land.

 

Vignet Bulgarije bestellen