Duitsland

Bent u van plan om met de auto door of naar Duitsland te rijden? Dan dient u er rekening mee te houden dat enkele producten verplicht zijn om mee te nemen op reis. Momenteel zijn ze in Duitsland bezig met een landelijk tolsysteem, het ziet ernaar uit dat het plan in 2020 doorgevoerd gaat worden. Maar zover is het echter nog niet, dus als u in 2019 naar Duitsland op vakantie gaat, houdt er dan rekening mee dat in veel steden en omliggende gebieden een milieusticker verplicht is.

Bekijk hieronder welke producten verplicht zijn in Duitsland.


Duitse Milieusticker

Een milieusticker is een bewijs dat een voertuig aan bepaalde emissienormen voldoet. Wanneer u in Duitsland met uw voertuig een milieuzone betreedt, dient u de milieusticker voor Duitsland op uw voertuig te hebben. Het is handig om de milieusticker voor Duitsland vooraf online te kopen. Let op! Een milieusticker is niet nodig wanneer u zich alleen op de snelwegen van Duitsland begeeft, ook niet als deze zich in een milieuzone bevindt.

Veiligheidshesje

In heel Europa, m.u.v. Zwitserland, is het verplicht om een veiligheidshesje in de auto mee te hebben. De bestuurder is verplicht een veiligheidshesje te dragen bij pech of een ongeval, binnen en buiten de bebouwde kom. Wij adviseren voor alle inzittende een veiligheidshesje mee te nemen op reis.

Gevarendriehoek

Een belangrijke auto accessoire is de gevarendriehoek. In elk Europees land is het verplicht om een gevarendriehoek mee te nemen in de auto. Bij pech of een ongeval binnen de bebouwde kom is het verplicht de gevarendriehoek, minstens 30 meter, achter uw auto te plaatsen. Als u langs de snelweg staat is het in veel gevallen te gevaarlijk om een gevarendriehoek te plaatsen. Zet in dit geval uw alarmlichten aan en ga zo snel mogelijk achter de vangrail staan om op hulp te wachten. Het plaatsen van een gevarendriehoek is niet verplicht als dit gevaar oplevert voor de veiligheid van u en uw medepassagiers.

Verbanddoos

Met een verbanddoos in uw auto bent u altijd voorbereid om EHBO te verlenen. Voor veel Europese landen is het dan ook verplicht om een verbanddoos mee te hebben. In de volgende landen is dit verplicht: Bulgarije, Hongarije, België, Duitsland, Kroatië, Luxemburg, Oekraïne, Oostenrijk, Roemenië, Slovenië, Slowakije en Tsjechië.