FAQ Bulgarije

Wat is een tolvignet?

Met de aanschaf van een digitaal vignet kunt u aantonen dat u wegenbelasting heeft betaald.

Wanneer heb ik een vignet voor Bulgarije nodig?

U heeft een elektronisch vignet nodig wanneer u gebruik wilt maken van de nationale wegen in Bulgarije.

Heb ik voor een aanhanger of caravan die getrokken wordt ook een vignet nodig?

Voor een voertuigcombinatie onder de 3,5 ton (3500 kg), hoeft u geen apart vignet voor uw aanhanger of caravan aan te schaffen. Wanneer uw combinatie meer dan 3,5 ton weegt, dient u wel een apart vignet voor uw trailer aan te schaffen.

Hoe lang voor vertrek vraag ik een vignet aan?

Wanneer u al op korte termijn vertrekt, is het belangrijk dat u op tijd een vignet aanvraagt. Wij verwerken uw aanvraag binnen 1 werkdag, met uitzondering van feestdagen.

Hoe ontvang ik het vignet?

U ontvangt een digitale orderbevestiging van uw vignet per e-mail. U ontvangt daarmee geen plakvignet meer per post!

Hoe lang is het digitale vignet voor Bulgarije geldig?

Het is voor Bulgarije mogelijk een vignet aan te schaffen voor 7 dagen, 1 maand, 3 maanden of 1 jaar.

Kan ik mijn bestelling voor een vignet voor Bulgarije annuleren?

Nee, het is helaas niet mogelijk om uw bestelling te annuleren. Uw bestelling wordt binnen 1 werkdag automatisch verwerkt. Na de verwerking van uw bestelling kunnen er geen wijzigingen worden aangebracht en kan uw bestelling niet meer geannuleerd worden.

Kan ik het vignet voor Bulgarije meerder keren gebruiken?

Binnen de geldigheidsduur van uw vignet (7 dagen, 1 maand, 3 maanden of 1 jaar) kunt u onbeperkt gebruik maken van de wegen in Bulgarije.

Kan ik het vignet voor Bulgarije verlengen?

U kunt het vignet voor Bulgarije niet verlengen. U dient dan opnieuw een vignet te kopen. Wanneer u bijvoorbeeld een vignet voor 7 dagen aanschaft en besluit om op dag 8 door Bulgarije te reizen, dan dient u opnieuw een vignet te kopen.

Kan ik het vignet in heel Bulgarije gebruiken?

Met het vignet kunt u gebruik maken van de nationale wegen in Bulgarije. Bij een aantal grensovergangen moet u alsnog tol betalen in Bulgarije. Dit kunt u ter plaatse betalen per creditcard of contant.

Wordt er gecontroleerd op de wegen in Bulgarije?

Er wordt door de National Customs Agency bij de grensovergangen gecontroleerd of u in het bezit bent van een geldig vignet. Ook vinden er door het gehele land controles plaats die worden uitgevoerd door de National Toll Administration. De hoogte van een eventuele boete kan variëren van 300 BGN (+/- €150) tot 3000 BGN (+/- €1500), afhankelijk van het type voertuig.

Welke veiligheidsproducten heb ik nodig voor een autoreis naar Bulgarije?

Bestuurders van auto’s dienen in het bezit te zijn van een verbanddoos, veiligheidshesje, gevarendriehoek en brandblusser. Bestuurders van motoren dienen alleen te beschikken over verbanddoos en veiligheidshesje (1 per persoon).