Autovakantie checklist: voorbereid de weg op!

Autovakantie checklist: voorbereid de weg op!

by Tolvignetten.nl april 23, 2019
Autocheck checklist

De eerste zonnige dagen van het jaar 2019 zijn een feit. Met de zomervakantie in aantocht, zoeken veel Nederlanders het buitenland op. Bij de helft van deze vakanties gaat het om een autovakantie naar een bestemming binnen Europa. Veel vakantiegangers gaan met de auto op weg vanwege de vrijheid die het rijden met de auto met zich meebrengt.

De voorbereiding op zo’n autoreis of roadtrip bezorgt een groot deel van de vakantiegangers ieder jaar weer veel stress. Wat moet u nu allemaal van te voren regelen, naast het inpakken van uw koffer? Geen paniek: met behulp van de autovakantie checklist van tolvignetten.nl stapt u uitgerust en voorbereid in de auto voor uw vakantie naar Duitsland, Frankrijk of Oostenrijk!

Auto vakantieklaar maken

Niets is zo vervelend als het onverwachts moeten onderbreken van uw reis. Zorg er daarom voor dat u van te voren uw auto goed controleert. Een korte olie-check, het bijvullen van de ruitenwisservloeistof en het controleren van de bandenspanning, kan een bezoek aan de garage voorkomen. Ook een reserveband en reservelampen in uw achterbak, zorgen ervoor dat u met een gerust hart op vakantie kunt gaan. Gaat u met een auto met caravan of aanhanger rijden? Check dan ook de trekhaak van uw auto en de aansluiting van de trailer.

Verzekering

Zorg dat u voorafgaand aan uw reis een goede autoverzekering afsluit. Bij de aankoop van een auto dient u een verplichte WA verzekering af te sluiten. Naast de WA verzekering kunt u voor meer dekking kiezen door middel van een aanvullende verzekering.

Een autoverzekering afsluiten kan gemakkelijk online. Op basis van het aantal schadevrije jaren, de dagwaarde van uw voertuig en gekozen dekking, kunt u met enkele stappen via Independer verzekeringen met elkaar vergelijken en uw autoverzekering afsluiten. U kunt al binnen een dag met een goed verzekerde auto de weg opgaan! TT

Tip: Vergeet naast uw autoverzekering, niet ook een reisverzekering af te sluiten voor uw reis of uw huidige reisverzekering te checken. Zo bent u tevens verzekerd voor medische hulp en wordt uw bagage ook meegenomen in de dekking.

Tolvignet kopen

In veel landen in Europa wordt tol geïnd voor gemotoriseerde voertuigen. Dit wordt voor auto’s, auto’s met aanhangers, motoren en campers tot 3500 kg gedaan via een vignet. Zo’n vignet kan een plakvignet zijn of een digitaal vignet. Voor landen Zwitserland en Tsjechië dient u een plakvignet aan te vragen. Deze dient u rechtsonder aan de binnenkant van uw voorruit te plakken voordat u het land binnenrijdt. Voor de landen Oostenrijk, Hongarije, Slowakije en Roemenië kunt u een digitaal vignet aanvragen. Bij de aanvraag wordt dit vignet gekoppeld aan kenteken van uw voertuig. De aanvraag voor een digitaal vignet wordt binnen één werkdag verwerkt.

Oostenrijk verplicht automobilisten naast het aanschaffen van een vignet, ook via tolpoortjes of een tolticket tol te betalen. Dit geldt voor onder andere de Karawankentunnel en Bosrucktunnel. Prijzen kunnen variëren.

Tip: Om de lange rijen bij de tolpoortjes te omzeilen, kunt u online het tolticket kopen.

Milieusticker plakken

In Duitsland en Frankrijk heeft de overheid besloten om bestuurders van voertuigen te laten bijdragen aan het terugdringen van luchtvervuiling. Dit geldt niet wanneer u uitsluitend gebruik maakt van de snelwegen bij onze oosterburen. Wanneer u een zogenoemde Umweltzone (Duitsland) of Zone de protection l’air (Frankrijk) betreedt, dient u te beschikken over een milieusticker. Deze kunt u eenvoudig online bestellen en rechtsonder aan de binnenkant van uw voorruit plakken. Mocht u voor uw reis meerdere stickers of plakvignetten nodig hebben, dan kunt u deze boven elkaar voorin op uw ruit plakken.

Veiligheidsproducten

Let op: voor elk land gelden er andere regels voor het hebben van verplichte veiligheidsproducten in uw auto. Deze producten dient u te gebruiken in geval van nood of bij een controle. U kunt hierbij denken aan een alcoholtester, een verbanddoos, een gevarendriehoek of een veiligheidshesje (1 per persoon). Ook voor het ontbreken van deze veiligheidsproducten in uw auto kunt u een stevige boete krijgen. Zorg er dus voor dat uw auto volledig is uitgerust met alle benodigdheden.


Tags:
Social Shares

Related Articles