Het WK vrouwenvoetbal 2019 bijwonen? Koop een milieusticker Frankrijk!

Het WK vrouwenvoetbal 2019 bijwonen? Koop een milieusticker Frankrijk!

by Tolvignetten.nl juni 26, 2019
Nederland WK vrouwenvoetbal 2019

Na een zinderende achtste finale vrouwenvoetbal gisteravond in Rennes in Frankrijk, heeft het Nederlands elftal de kwartfinales van het WK vrouwenvoetbal 2019 bereikt. Sinds de eerste plaatsing voor het EK van 2009 heeft het Nederlandse vrouwenvoetbal team een opmars gemaakt. Bent u van plan om de volgende wedstrijd of misschien wel de halve finale in Lyon bij te gaan wonen? Vergeet dan niet vandaag nog een milieusticker voor Frankrijk aan te vragen!

Milieusticker WK vrouwenvoetbal Frankrijk

In Frankrijk zijn bestuurders van personenauto’s en busjes verplicht om over een milieusticker te beschikken, wanneer zij door een milieuzone in Frankrijk reizen. Met de invoering van deze sticker wil de Franse overheid de uitstoot in drukke gebieden, zoals grote steden, beperken.

Er zijn 6 kleuren milieustickers. De kleur van de milieusticker wordt bepaald aan de hand van het type brandstof van uw voertuig, de leeftijd en de CO2-uitstoot (Euro-norm). De groene en paarse milieusticker worden afgegeven voor de nieuwste voertuigen. De gele en oranje worden toebedeeld aan de wat oudere diesel- of benzine voertuigen. De rode en grijze sticker gelden voor auto’s met een dieselmotor die ouder is dan 17 jaar. Met deze laatste twee stickers mag u niet de milieuzones in Frankrijk in. U zult met deze stickers de milieuzones moeten omzeilen.

Wanneer heb ik een milieusticker Frankrijk nodig?

Een milieusticker in Frankrijk heeft u uitsluitend nodig, wanneer u door een permanente milieuzone (ZCR) of tijdelijke milieuzone (ZPA) reist. Bij de permanent zones is een sticker altijd verplicht. Tijdelijke zones kunnen van kracht zijn, wanneer de uitstoot in het gebied hoog is gedurende een bepaald tijdsbestek. Dit kan bijvoorbeeld gedurende het vakantieseizoen in Europa zijn.

De permanente zones zijn in de meeste grote steden in Frankrijk van kracht. Zo is het onder andere verplicht om voor steden als Lyon, het centrum van Parijs en de stad Rennes te beschikken over een Franse milieusticker. Zonder milieusticker voor Frankrijk riskeert u een boete. Deze kan oplopen tot een bedrag van €68,00,

Waar moet ik een milieusticker voor Frankrijk plakken?

Heeft u voor uw vakantie of voor een bezoek aan een live wedstrijd voor het WK in Frankrijk een milieusticker aangeschaft? Dan is het belangrijk om deze op de juiste manier te bevestigen. Een sticker is onbeperkt geldig en hoeft u alleen te vervangen wanneer u wisselt van voertuig of uw voorruit laat vervangen. Het is daarmee van belang dat de sticker niet op de verkeerde plek bevestigd wordt.

Na het plaatsen van uw bestelling voor een milieusticker Frankrijk, ontvangt u binnen enkele dagen een Franse factuur per e-mail. Zo lang u de milieusticker zelf nog niet ontvangen heeft, mag u deze gebruiken om door de milieuzones in Frankrijk te reizen. Deze dient u dan uit te printen en rechtsonder achter uw voorruit te leggen. De levertijd voor de sticker zelf bedraagt 2 – 3 weken. De sticker zelf dient op dezelfde plek achter uw voorruit worden geplakt.

Let op: de milieusticker voor Frankrijk kunt u niet ter plaatse aanschaffen. U kunt deze het beste in ieder geval enkele dagen voor vertrek aanschaffen, zodat u de Franse factuur nog op tijd voor vertrek of voordat u Frankrijk binnenrijdt ontvangt.

Social Shares

Related Articles