Naar de formule 1 in Spielberg? Koop een digitaal vignet Oostenrijk!

Naar de formule 1 in Spielberg? Koop een digitaal vignet Oostenrijk!

by Tolvignetten.nl mei 15, 2019
Formule 1 racebaan

Sinds afgelopen maart is het formule 1 seizoen weer begonnen. 30 juni aanstaande vindt de GP van Oostenrijk plaats in Spielberg, op iets meer dan een uurtje rijden van de stad Graz. Een uitstekende mogelijkheid voor Nederlandse- en Belgische formule 1 fans om een wedstrijd van dichtbij mee te maken. Menig fan kiest ervoor om de reis naar Oostenrijk af te leggen met de auto. Een prima manier om een autovakantie te combineren met een dag vol adrenaline. Naast het regelen van de tickets, het verblijf en het inpakken van de koffer, zijn er nog een aantal dingen die je moet regelen voorafgaand aan jouw reis met de auto. Lees hieronder welke zaken je niet moet vergeten!

Formule 1 Oostenrijk

Aan het einde van de volgende maand vindt de grand prix van Oostenrijk plaats op de voormalige Österreichring plaats. Sinds 2011 is het circuit veranderd van eigenaar. De ring is in een nieuw jasje gestoken en heeft de naam Red Bull Ring gekregen. Voor vele Nederlanders en Belgen is dit de perfecte gelegenheid om een keer een formule 1 race van dichtbij mee te kunnen maken. Ook dit jaar belooft deze wedstrijd in het land van Keizerin Sissi weer een groot spektakel te worden.

Vignet Oostenrijk

Voor gebruik van de auto- en snelwegen in Oostenrijk, oftewel Autobahnen en Schnellstrassen, dien je een digitaal vignet Oostenrijk aan te schaffen. Voor bestuurders van gemotoriseerde voertuigen tot 3,5 ton kan zo’n digitaal vignet binnen enkele minuten online aangeschaft worden. Na het invullen van alle gegevens, wordt het kenteken binnen enkele uren geregistreerd in de database van Oostenrijk. Het aankoopbewijs krijg je per e-mail toegestuurd. Zodra je deze ontvangen hebt, kan je op de door jou gekozen data, de weg op in Oostenrijk. Hiermee hoef je niet meer uit te zoeken waar je het vignet voor Oostenrijk hoeft te plakken. Eenvoudig en snel dus!

Traject-tol Oostenrijk

Naast het verplichte tolvignet voor Oostenrijk, brengt de Oostenrijkse overheid extra kosten in rekening voor gebruik van een aantal weg-trajecten. Zo wordt er extra tol geïnd bij de Bosrucktunnel en Karawankentunnel. Ook hiervoor kan je een traject-tol ticket kopen voorafgaand aan jouw vertrek. Met dit tol ticket hoef je niet bij de lange rij wachtende auto’s aan te sluiten, wanneer je langs één van de tol trajecten rijdt. Er is een aparte rij voor auto’s die al over een digitaal ticket beschikken. Je kunt een digitaal retourticket gemakkelijk online bestellen.

Milieusticker Duitsland

Vertrek je vanuit België of Nederland richting Spielberg? Vergeet dan niet dat je in Duitsland over een milieusticker dient te beschikken, wanneer je door één van de vele milieuzones rijdt. Deze zones gelden vaak in en rondom de (grote) steden als Düsseldorf en Frankfurt. Een milieusticker Duitsland kan tot ongeveer een week voor vertrek aangeschaft worden. In tegenstelling tot het vignet en traject-tol ticket, dien je de milieusticker Duitsland wel rechtsonder aan de binnenkant van jouw voorruit te plakken. Zo kan bij controle worden gezien, dat je over de juiste sticker beschikt.

Verkeer Oostenrijk

De verkeersregels in Oostenrijk zijn veelal gelijk aan de verkeersregels hier. Echter, zijn er enkele uitzonderingen. Zo verlies je als bestuurder van een auto jouw recht op voorrang, wanneer je stopt op een voorrangsweg. Daarnaast is het niet toegestaan stil te staan langs een gele doorgetrokken streep langs de weg. Ook is het verplicht om de motor van jouw voertuig uit te zetten wanneer je wacht bij een (spoor)wegovergang.

Veiligheidsproducten

Vergeet ten slotte niet om voor uw autoreis naar Oostenrijk ook een verbanddoos, veiligheidshesje en gevarendriehoek aan te schaffen. Deze zijn verplicht om bij je te hebben in meerdere Europese landen, waaronder Oostenrijk.

Zorg er met bovenstaande tips voor dat je zonder onaangename verrassingen volgende maand kunt gaan genieten van een spannende F1 race op de baan in Spielberg!


Tags:
Social Shares

Related Articles