Let op: vanaf zaterdag nieuw vignet Zwitserland 2020!

Let op: vanaf zaterdag nieuw vignet Zwitserland 2020!

by Tolvignetten.nl januari 30, 2020
Vignet Zwitserland

Vanaf 1 februari dien je voor gebruik van de snelwegen het nieuwe vignet Zwitserland 2020 achter de voorruit van je voertuig te plakken. Tot en met vrijdag aanstaande kan je nog gebruik maken van het oude blauwe vignet. Beschik je zaterdag niet over het nieuwe rode vignet? Dan riskeer je bij controle een fikse boete!

Het Zwitserland vignet

Het Zwitserland vignet, ook wel Autobahnvignet, is verplicht wanneer je met jouw voertuig over de snelwegen bij bijvoorbeeld Zürich, Luzern of Lausanne rijdt. Wanneer je in het bezit bent van zo’n sticker op je raam, kan je aantonen dat je voor jouw voertuig wegenbelasting hebt betaald.

Anders dan het Oostenrijk vignet, kan je voor Zwitserland uitsluitend een jaarvignet kopen. Dit vignet is geldig vanaf 1 december (voorgaand jaar) tot en met 31 januari (van het daaropvolgende jaar). Eigenlijk is het vignet daarmee langer dan 1 jaar geldig, namelijk 14 maanden.

Het vignet is verplicht voor alle voertuigen die 3500 kg of minder wegen. Mocht je met een auto met aanhanger of caravan de weg op gaat, dan dien je twee plakvignetten aan te schaffen. Is jouw voertuig of aanhanger zwaarder dan 3,5 ton? Dan dien je Schwerverkehrsabgabe te betalen. Je kan hiervoor terecht bij de douane bij de grensovergangen met Zwitserland.

Autobahnvignet eenvoudig verwijderen

Het is aan te raden om bij de aanschaf van het 2020 vignet voor Zwitserland, het oude vignet voor 2019 te verwijderen van je voorruit. Dit kan eenvoudig met een schraper en wat water. Begin bij de hoek en verwijder zo de rest van de sticker en eventuele lijmresten. Plak het nieuwe vignet op een veilige plek, zodat je zicht niet beperkt wordt.

Kosten sticker Zwitserland

De kosten voor de sticker voor Zwitserland voor dit jaar bedragen €42,95. Daarnaast dien je ook over een aantal veiligheidsproducten in je auto te beschikken. Zorg er altijd voor dat je een gevarendriehoek, veiligheidshesje (1 per persoon) en een verbanddoos in je auto hebt liggen in geval van nood. Zo ga je goed voorbereid de weg op!

Social Shares

Related Articles