Vanaf nu mogelijk: vignet Tsjechië bestellen!

Vanaf nu mogelijk: vignet Tsjechië bestellen!

by Tolvignetten.nl mei 20, 2019
Tsjechië uitzicht

De laatste jaren is een autovakantie naar Tsjechië steeds meer in trek. Met bijna 250.000 bezoekers in 2018, is Tsjechië een populaire vakantiebestemming geworden voor Nederlanders. Een groot deel van deze mensen kiest voor een vakantie met de auto naar bijvoorbeeld Praag, Zuid-Bohemen of het Lipnomeer.

Sinds een aantal jaren is het verplicht voor bestuurders van gemotoriseerde voertuigen om een vignet aan te schaffen. Dit kan nu ook voor vertrek online! Bestel nu eenvoudig en snel in het Nederlands een vignet Tsjechië via tolvignetten.nl.

Tsjechië vignet

Met een vignet kan je aantonen dat je wegenbelasting hebt betaald bij betreding van een milieuzone in Tsjechië. Het tolvignet Tsjechië is verplicht bij gebruik van bepaalde autosnelwegen en autowegen in Tsjechië. Het is voor bestuurders van een personenauto (met of zonder aanhanger) verplicht om een vignet aan te schaffen voor 10 dagen of 1 maand. Bestuurders van motoren zijn hier een uitzondering op. Zij hoeven geen plakvignet aan te schaffen. Voor bestuurders van voertuigen van meer dan 3,5 ton, wordt elektronisch tol geïnd.

Vignet Tsjechië: welke wegen?

Voor een groot gedeelte van de auto(snel)wegen dien je zo’n sticker in het bezit te hebben. Dit geldt onder meer voor de uitgaande wegen vanuit Praag en in de omgeving van Karlovy Vary. Ook voor de grote wegen rondom Jihlava en Hradec Králové heeft u zo’n vignet nodig.

Kaart Tsjechië

Vignet Tsjechië bestellen

Het vignet voor Tsjechië kan eenvoudig en snel online besteld worden. U kunt een bestelling plaatsen door op het bestelformulier uw kenteken, voertuigidentificatienummer en postadres in te vullen. Uw bestelling wordt binnen 1 werkdag verwerkt en u ontvangt uw plakvignet binnen 1 à 2 weken per post.

Vignet Tsjechië boete

Wanneer u bij een controle niet beschikt over een vignet voor Tsjechië of deze onjuist bevestigd op uw voorruit, kan het zijn dat u een boete ontvangt. Het is niet toegestaan het vignet in een hoesje op uw voorruit te bevestigen. De hoogte van de boete is minimaal 5000 Kč (ongeveer €195), maar kan oplopen naargelang de ernst van de overtreding.

Vignet Tsjechië waar plakken

De sticker voor Tsjechië bestaat uit twee onderdelen. Het vierkante gedeelte van het vignet dient u aan de binnenkant van uw voorruit aan de passagierskant te plakken (onderin). Het tweede deel van de milieusticker dient u goed te bewaren. Hier kan bij controle naar worden gevraagd. Wanneer u al eerder een vignet voor Tsjechië op uw voorruit heeft geplakt, dient u het verouderde tolvignet te verwijderen.

Milieusticker Duitsland

Bent u van plan om vanuit Nederland via Duitsland naar Tsjechië te rijden? Dan heeft u voor Duitsland tevens een milieusticker nodig. Deze heeft u nodig om door de milieuzones in Duitsland te mogen rijden of uw auto te mogen parkeren in een milieuzone. Een milieusticker Duitsland kan tot een aantal werkdagen voor vertrek online besteld worden.

Tags:
Social Shares

Related Articles