Vignet voor Bulgarije, nu online verkrijgbaar!

Vignet voor Bulgarije, nu online verkrijgbaar!

by Tolvignetten.nl september 24, 2019
Vignet weg Bulgarije

Steeds meer vakantiegangers besluiten de afgelopen jaren een bezoek te brengen aan Bulgarije. Dit land gelegen aan de Zwarte Zee, heeft naast prachtige standen veel meer te bieden. Het land staat bekend om haar culturele diversiteit en de typische Bulgaarse keuken. De stad Sofia is daarnaast een goede uitvalsbasis voor een stedentrip. Ook is Bulgarije een uitstekende tussenstop voor reizigers die een bezoek gaan brengen aan Turkije of Griekenland. Besluit u om met de auto het land te ontdekken? Vergeet dan niet om een digitaal vignet te bestellen. Vanaf nu kunt u online een vignet Bulgarije kopen via tolvignetten.nl!

Bulgarije vignet

Sinds 2019 dient u voor gebruik van de nationale wegen in Bulgarije te beschikken over een digitaal vignet. Met dit vignet laat u zien dat u wegenbelasting heeft betaald. Zo’n elektronisch vignet is verplicht voor bestuurders van personenauto’s en bussen onder de 3,5 ton. Afhankelijk van uw reisduur, kunt u er één bestellen voor 7 dagen, een maand, 3 maanden of een heel jaar. Wanneer u een bestuurder bent van een motor, valt u niet onder de vignetplicht. Wilt u met een voertuig van meer dan 3500 kg door Bulgarije reizen? Dan biedt een elektronisch kastje of prepaidkaart uitkomst.

Waar heb ik een vignet nodig?

Voor de meeste nationale wegen is een vignet verplicht. Dit geldt voor zowel de snelwegen als ook een aantal B-wegen. Daarnaast dient u bij een aantal grensovergangen tussen Bulgarije en Roemenië ook tol te betalen. Dit kunt u ter plaatse vaak contant of per creditkaart doen.

Vignet Bulgarije kopen

U kunt het Bulgarije vignet snel en eenvoudig online bestellen. Op basis van uw begin- en eindbestemming, het type voertuig en de reisperiode geeft onze website automatisch aan welke producten u nodig heeft. Na het invullen van uw kenteken, VIN- of chassisnummer en uw postadres, kunt u uw betaling voldoen. Uw bestelling wordt door ons binnen 1 werkdag verwerkt. De orderbevestiging ontvangt u in uw e-mail inbox.

Boete vignet Bulgarije

In Bulgarije wordt regelmatig gecontroleerd of u aan de vignetplicht voldoet. Wanneer u niet in het bezit bent van een geldig vignet, ontvangt u een geldboete. U kunt tevens een geldboete ontvangen, wanneer u niet in het bezit bent van het juiste vignet. Let daarom bij de aanvraag van uw vignet goed op bij het invullen van de reisperiode en het type voertuig. Een geldboete kan variëren van €150 tot €1500, afhankelijk van het type voertuig en de grootte van de overtreding.

Digitaal vignet Oostenrijk

Bent u van plan om via Oostenrijk naar Bulgarije te rijden? Vergeet dan niet een digitaal vignet Oostenrijk te kopen. Ook voor de landen Hongarije en Roemenië dient u een vignet aan te schaffen. Voor deze landen zijn de vignetten ook digitaal. Mocht u een tussenstop maken gedurende uw reis in één van de grote steden in Duitsland, dan dient u tevens een milieusticker voor Duitsland te bestellen. Deze wordt binnen 1 – 3 werkdagen per post geleverd.

Social Shares