Oostenrijk

Bent u van plan om met de auto door of naar Oostenrijk te rijden? Dan dient u er rekening mee te houden dat er een vignetplicht bestaat op alle autosnelwegen en autowegen in Oostenrijk.

Bekijk hieronder welke producten allemaal verplicht zijn in Oostenrijk.


DIGITAAL VIGNET OOSTENRIJK

Voor Oostenrijk geldt een vignetplicht. Het vignet voor Oostenrijk is in verschillende uitvoeringen beschikbaar: er is een week-, maand- of jaarvignet.

Traject-tol Oostenrijk

Naast de vignetplicht op alle auto- en snelwegen in Oostenrijk, wordt er op sommige trajecten extra tol geïnd. Deze traject-tol kunt u online per traject aanschaffen.

Wegenkaart Oostenrijk

GEVARENDRIEHOEK

Een belangrijke auto accessoire is de gevarendriehoek. In elk Europees land is het verplicht om een gevarendriehoek mee te nemen in de auto. Bij pech of een ongeval binnen de bebouwde kom is het verplicht de gevarendriehoek, minstens 30 meter, achter uw auto te plaatsen. Als u langs de snelweg staat is het in veel gevallen te gevaarlijk om een gevarendriehoek te plaatsen. Zet in dit geval uw alarmlichten aan en ga zo snel mogelijk achter de vangrail staan om op hulp te wachten. Het plaatsen van een gevarendriehoek is niet verplicht als dit gevaar oplevert voor de veiligheid van u en uw medepassagiers.

VERBANDDOOS

Met een verbanddoos in uw auto bent u altijd voorbereid om EHBO te verlenen. Voor veel Europese landen is het dan ook verplicht om een verbanddoos mee te hebben. In de volgende landen is dit verplicht: Bulgarije, Hongarije, België, Duitsland, Kroatië, Luxemburg, Oekraïne, Oostenrijk, Roemenië, Slovenië, Slowakije en Tsjechië.

VEILIGHEIDSHESJE

In heel Europa, m.u.v. Zwitserland, is het verplicht om een veiligheidshesje in de auto mee te hebben. De bestuurder is verplicht een veiligheidshesje te dragen bij pech of een ongeval, binnen en buiten de bebouwde kom. Wij adviseren voor alle inzittende een veiligheidshesje mee te nemen op reis.