Slovenië

Voor gebruik van auto- en snelwegen in Slovenië is het verplicht een vignet te kopen. Voor doorgang via de Karawankentunnel dient u ter plaatse apart tol te betalen (contant of per creditcard). Daarnaast dient u een aantal verplichte veiligheidsproducten in uw auto te hebben, wanneer u in Slovenië de weg op gaat.

Tolvignet Slovenië

Voor gebruik van een groot aantal wegen in Slovenië is een tolvignet verplicht. Voor motoren en personenauto’s met een maximum gewicht van 3,5 ton dienen te beschikken over zo’n vignet. Wanneer u rijdt met een personenauto of bus in combinatie met een aanhanger of caravan en de totale maximummassa bedraagt 3500 kg, hoeft u alleen voor het trekkende voertuig een vignet te kopen.

Voor voertuigcombinaties van meer dan 3,5 ton, dient u een tolbadge te kopen. U kunt een vignet voor Slovenië kopen voor 7 dagen, een maand, 6 maanden en een jaar.

Vignet Slovenië kopen

U kunt het vignet voor Slovenië kopen bij postkantoren in Slovenië of één van de DARS verkooppunten dichtbij de grens met het land. Het vignet voor Slovenië is niet digitaal en dient achter uw voorruit geplakt te worden.

Gevarendriehoek

Voor Slovenië is het verplicht om een gevarendriehoek in uw auto te hebben. Dit is overigens voor elk land in Europa verplicht. Wanneer u pech heeft onderweg of zich een ongeval voordoet, dient u op minimaal 30 meter afstand een gevarendriehoek achter uw voertuig neer te zetten. Daarnaast dient u gebruik te maken van uw alarmlichten en zelf zo ver mogelijk achter de vangrail te gaan staan. U hoeft alleen een gevarendriehoek te plaatsen wanneer u uzelf en uw medepassagiers niet in gevaar brengt.

Veiligheidshesje

Binnen Europa, met uitzondering van het land Zwitserland, dient u voor iedere passagier een veiligheidshesje in uw auto te hebben. Deze bent u als bestuurder verplicht te dragen wanneer u met pech onderweg kom te staan of wanneer u getuige bent of deel uitmaakt van een ongeval.

Verbanddoos

Een verbanddoos is in Slovenië uitsluitend verplicht voor bestuurders van een auto met een Sloveens kenteken. Wij raden u aan om de regels te volgen die ter plaatse gelden. Ook voor bestuurders van motoren met een Sloveens kenteken is het verplicht een verbanddoos mee te nemen. Ook dienen deze bestuurders een setje reservelampen mee te nemen.

Meerdere landen bezoek?

Bezoekt u tijdens uw reis met de auto meerdere landen in Europa? Houdt er dan rekening mee dat er voor andere landen ook een vignet verplicht kan zijn. Ook zijn in veel landen andere veiligheidsproducten verplicht. Onze website laat gemakkelijk en snel zien welke producten u nodig heeft voor uw autoreis.