Slowakije

Bent u van plan om met de auto door of naar Slowakije te rijden? Dan dient u er rekening mee te houden dat er een vignetplicht bestaat op alle auto- en autosnelwegen in Slowakije.

Bekijk hieronder welke producten allemaal verplicht zijn in Oostenrijk.

Digitaal vignet Slowakije

Een vignet is verplicht voor alle auto en snelwegen in Slowakije. Bestuurders van gemotoriseerde voertuigen tot 3,5 ton kunnen een vignet aanvragen voor 10 dagen, 30 dagen of 1 jaar. Motoren zijn vrijgesteld.

Wegenkaart Slowakije

Gevarendriehoek

Een belangrijke auto accessoire is de gevarendriehoek. In elk Europees land is het verplicht om een gevarendriehoek mee te nemen in de auto. Bij pech of een ongeval binnen de bebouwde kom is het verplicht de gevarendriehoek, minstens 30 meter, achter uw auto te plaatsen. Als u langs de snelweg staat is het in veel gevallen te gevaarlijk om een gevarendriehoek te plaatsen. Zet in dit geval uw alarmlichten aan en ga zo snel mogelijk achter de vangrail staan om op hulp te wachten. Het plaatsen van een gevarendriehoek is niet verplicht als dit gevaar oplevert voor de veiligheid van u en uw medepassagiers.

Veiligheidshesje

In heel Europa is het verplicht om een veiligheidshesje in de auto mee te hebben. Het is voor bestuurders verplicht een veiligheidshesje te dragen bij pech of een ongeval, binnen en buiten de bebouwde kom. Wij adviseren voor alle inzittende een veiligheidshesje mee te nemen op reis

Verbanddoos

Met een verbanddoos in uw auto bent u altijd voorbereid om EHBO te verlenen. Voor veel Europese landen is het dan ook verplicht om een verbanddoos mee te hebben. In de volgende landen is dit verplicht: Bulgarije, Hongarije, België, Duitsland, Kroatië, Luxemburg, Oekraïne, Oostenrijk, Roemenië, Slovenië, Slowakije en Tsjechië. V