FAQ Hongarije

Wat is een tolvignet?

Een tolvignet is een bewijs dat er voor het voertuig wegenbelasting is betaald.

Wanneer heb ik een vignet voor Hongarije nodig?

Een vignet is verplicht voor de autowegen in Hongarije die aangeduid zijn met een M

Voor welke voertuigen is een vignet in Hongarije verplicht?

De vignetplicht voor Hongarije geldt voor alle motorfietsen en motorvoertuigen met een maximaal toelaatbaar totaalgewicht van 3,5 t.

Heb ik voor een aanhanger of caravan die getrokken wordt ook een vignet nodig?

Als u een aanhanger of caravan achter de auto heeft, hoeft u geen extra vignet aan te schaffen. Alle campers en bussen dienen, als zij een aanhangwagen of caravan trekken, wel een apart trailer vignet aan te schaffen.

Hoe lang voor vertrek vraag ik mijn vignet aan?

Hongarije werkt met het e-vignet, ook wel digitaal vignet genoemd. Na aanvraag ontvangt u het aankoopbewijs van uw vignet voor Hongarije binnen één werkdag per e-mail. Vanaf het moment dat u de mail heeft ontvangen, is uw kenteken geregistreerd in de database van Hongarije. U kunt vanaf dit moment Hongarije inrijden op de datum waarvoor u uw vignet heeft aangevraagd.

Hoe ontvang ik het vignet?

U ontvangt het aankoopbewijs van het digitale vignet voor Hongarije in uw e-mail. Uw gegevens worden geregistreerd in de database van Hongarije, waardoor u geen tastbaar vignet ontvangt dat u op de auto moet plakken. Wel dient u het aankoopbewijs aan te kunnen tonen mocht hiernaar gevraagd worden. 

Hoe lang is het e-vignet Hongarije geldig?

Dit is afhankelijk van de vignet. U kunt een 10-daags, 1 maand en een jaarvignet voor Hongarije aanschaffen.

Kan ik de boeking van een e-vignet annuleren?
Kan ik het e-vignet voor Hongarije meerdere keren gebruiken?

Een e-vignet Hongarije kunt u maar één keer gebruiken. Het vignet staat op kenteken geregistreerd en is voor een bepaalde periode geldig.

Wordt er wel gecontroleerd?

Ja, er wordt zeker gecontroleerd. Boetes zijn hoog dus loop het risico niet!

Welke producten heb ik nog meer nodig voor mijn autovakantie naar Hongarije?

Als u op de homepage uw vertrek en aankomstplaats invult ziet u overzichtelijk welke producten verplicht zijn voor uw reis naar Hongarije. 

Wat voor een vignet heb ik nodig voor een bedrijfsauto, kleine bus of pick-up truck (van minder 3,5 ton)?

Heeft u een bedrijfsauto, kleine bus of pick-up truck? Dan is een vignet voor een personenauto niet toereikend. U dient in dit geval op het aanvraagformulier een vignet voor een camper/camperbus aan te vinken. Is uw voertuig zwaarder dan 3500 kg, dan kunt u geen vignet via onze website aanvragen.