FAQ Slowakije

Wat is een e-vignet?

Een vignet is een bewijs dat er voor het voertuig wegenbelasting is betaald. Het e-vignet, ook wel digitaal vignet is volledig gekoppeld aan het kenteken van uw voertuig en wordt geregistreerd in de centrale database van Slowakije. Je hoeft dus geen vignet meer op uw voorruit te plakken.

Wanneer heb ik een vignet voor Slowakije nodig?

U heeft een vignet nodig als u gebruik maakt van de autowegen en snelwegen van Slowakije.

Voor welke voertuigen geldt er in Slowakije een vignetplicht?

Een vignet is verplicht voor personenauto’s (inclusief caravan), bestelauto’s en campers tot 3500 kg. Voor vrachtwagens, bussen en campers zwaarder dan 3500 kg wordt tol geheven via een elektronisch kastje. Deze kunt u aanschaffen via emyto.sk. Motorrijders hebben geen vignet nodig.

Heb ik voor een aanhanger ook een extra vignet nodig?

Voor auto’s met aanhanger die tezamen niet meer dan 3500 kg wegen, is geen apart vignet voor de aanhanger vereist. Voor auto’s met aanhanger die tezamen meer dan 3500 kg wegen, is wel een apart vignet voor de aanhanger vereist.

Wat is de levertijd van het vignet voor Slowakije?

Het vignet is digitaal. Uw kenteken wordt binnen één werkdag in de database van Slowakije geregistreerd. U kunt vanaf dit moment Slowakije inrijden op de datum waarvoor u uw vignet heeft aangevraagd.

Het vignet is digitaal, maar wat ontvang ik als bewijs?

Uw kenteken wordt geregistreerd in een database van Slowakije, waardoor u geen tastbaar vignet ontvangt dat u op de auto moet plakken. U ontvangt het aankoopbewijs van het digitale vignet voor Slowakije in uw e-mail. Wij raden aan dit aankoopbewijs uitgeprint mee te nemen op uw reis.

Hoe lang is het digitaal vignet Slowakije geldig?

Dit is afhankelijk van de vignet. Voor Slowakije kunt een vignet aanvragen voor 7 dagen, 30 dagen, 90 dagen en een jaar. 

Kan ik nog wijzigingen doorvoeren in mijn aanvraag?

Nee, als u de aanvraag heeft ingediend kunt u daarna helaas geen wijzigingen meer doorvoeren.

Kan ik de boeking van een digitaal vignet annuleren?
Kan ik het vignet voor Slowakije meerdere keren gebruiken?

Een vignet voor Slowakije kunt u maar één keer gebruiken. Het vignet staat op kenteken geregistreerd en is voor een bepaalde periode geldig.

Wordt er wel gecontroleerd?

Ja, er wordt gecontroleerd a.d.v. een geautomatiseerd camerasysteem.

Welke producten heb ik nog meer nodig voor mijn autovakantie naar Slowakije?

Als u op de homepage uw vertrek en aankomstplaats invult ziet u overzichtelijk welke producten verplicht zijn voor uw reis naar Slowakije.