Zwitserland

Bent u van plan op reis te gaan met de auto naar Zwitserland of komt u gedurende uw reis door Zwitserland? Dan dient u niet te vergeten dat u enkele veiligheidsproducten verplicht bij u dient te hebben in uw auto. In Zwitserland geldt een vignetplicht. Bekijk hieronder welke producten verplicht zijn en welke producten worden aangeraden voor een reis naar of door Zwitserland.

Vignet Zwitserland

Voor bestuurders van gemotoriseerde voertuigen tot maximaal 3,5 ton die gebruik maken van de snelwegen in Zwitserland is een vignet verplicht. In Zwitserland kunt u een vignet aanschaffen voor een jaar.

Gevarendriehoek

Een belangrijke auto accessoire is de gevarendriehoek. In elk Europees land is het verplicht om een gevarendriehoek mee te nemen in de auto. Bij pech of een ongeval binnen de bebouwde kom is het verplicht de gevarendriehoek, minstens 30 meter, achter uw auto te plaatsen. Als u langs de snelweg staat is het in veel gevallen te gevaarlijk om een gevarendriehoek te plaatsen. Zet in dit geval uw alarmlichten aan en ga zo snel mogelijk achter de vangrail staan om op hulp te wachten. Het plaatsen van een gevarendriehoek is niet verplicht als dit gevaar oplevert voor de veiligheid van u en uw medepassagiers.

Veiligheidshesje

In heel Europa is het verplicht om een veiligheidshesje in de auto mee te hebben. Zwitserland is hier echter een uitzondering op. Het is aan te raden een veiligheidshesje te dragen bij pech of een ongeval, binnen en buiten de bebouwde kom. Wij adviseren voor alle inzittende een veiligheidshesje mee te nemen op reis

Verbanddoos

Met een verbanddoos in uw auto bent u altijd voorbereid om EHBO te verlenen. Voor veel Europese landen is het dan ook verplicht om een verbanddoos mee te hebben. In de volgende landen is dit verplicht: Bulgarije, Hongarije, België, Duitsland, Kroatië, Luxemburg, Oekraïne, Oostenrijk, Roemenië, Slovenië, Slowakije en Tsjechië. V